lauantai 31. maaliskuuta 2012

Takatalven tunnelmissa...

Aamupäivällä kävimme laittamassa haudat pääsiäiskuntoon, Tete-narsissia ja virpovitsoja, joissa höyheniä ja muita koristeita. Kaunis aurinkoinen päivä mutta .....
lunta oli tullut ihan sikana yön aikana ainakin 15 cm. Vähän oli järkyttävä oli, mutta aurinko paistoi ja sulatti sitä jo vauhdilla. Kyllä se tästä.


Ohra venyy kastikekulhossa ja loput munatkin kaivettiin esiin (?!)
Nythän se alkaa meitinkin pääsiäinen.

Munia on joka puolella kulhot täynnä. Tänä vuonna en tehnytkään uusia koska viime vuonna niitä tuli urakalla tehtyä. Narsisseja ostin kassillisen eilen ja osa laitetaan sisälle ja osa ulos.

Mignon


Tässä tämä herkkusuosikkini.
Pääsiäisen herkkusuosikki.
Mignon-muna.
Ihana, täyteläinen täysinäinen suklaamuna.
Varsinainen suklaamuna.
Täyttä suklaata koko muna.
Mignon-muna.

Luin lehdestä erään äiti-ihmisen kirjoituksen
tässä ihmemunasta. Hän ostaa niitä salaa
kaupasta ja syö salaa perheeltään,
koska haluaa munan vain itselleen.
Ei halua antaa niitä toisille.
Yön pimeinä hetkinä hän kuorii
salaisen herkkunsa ja syö koko munan
ja kärsii vatsakivuista, mutta
se kannattaa kuulemma.
(niin kannattaa!)
Sen jälkeen hän joutuu piilottamaan
salaisen ystävänsä käärepaperit ja
munankuoret ettei jää kiinni paheestaan.
Ja näin paheiden jutut jatkuvat...
Voin vain yhtyä tähänkin äitiin.
Mun ei tarvi piilossa syödä koska meillä
ei muuta tästä herkusta välitä.

Faktaa:
Mignon-munan tarina alkoi vuonna 1896, kun Karl Fazer toi tuoteidean Saksasta Suomen suuriruhtinaskuntaan. Nuori sokerileipuri matkusteli ulkomailla tuodakseen kotimaahansa ajan uusimpia trendejä. Mignon on 120-vuotiaan Fazerin makeisista toiseksi vanhin, heti Pihlaja-marmeladin jälkeen
Vuosittain Mignon-munia valmistetaan käsityönä Fazerin Vantaan tehtaalla noin 1,5 miljoonaa kappaletta. Valmistus tapahtuu marraskuusta alkaen kolmen neljän kuukauden ajan perinteisen valmistusreseptin mukaisesti. Herkullisen maun takana on mantelipähkinä-nougattäyte.
Mignon-munat valmistetaan käsityönä munankuorien keräämisestä valmiin munan pakkaukseen.

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Köyhän hoppeet

Eilinen kirppislöytö, 3 euron kakkulapio, ihana alpakkainen. Ns. lapio-osa on vähän kupera eli ei aivan suora, sopii siis vähän löysemmäkin piirakan nostoon. Varsiosa on pakotettu, näyttää käsityöltä muttei ei taida olla.  Kaunis se on ja se on pääasia.
Tuo kerrosvatihan tuli mukaan viime syksynä Tokmannilta 4 euron hintaan löytölaarista, halvalla saa hyvää ja kaunista.
Täytyy alkaa varustautumaan kesän juhlia silmällä pitäen (!)

Tämän sain tänään Verkkokaupasta, uusi Gollan kamerahihna, väri on pääasia, keväisen vihreä.

Ohra on sitten on aikaslaista, vaikka vasta maanantaina  laitoin itämään.  Hyvä siitä tulee. Ohraa mulla oli viime pääsiäisenäkin, se on tanakampaa kuin rairuoho ja kestää pidempään.

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Lisää synttäreitä

Onnea esikoistytölleni Heinille!!!!

lauantai 24. maaliskuuta 2012

PUUTARHAETSIVÄT


TV1 lauantaisin ja sunnuntaisin 24.3. - 9.6. klo 16.00 - 16.55
Kevään kunniaksi TV1 uusii kokonaisuudessaan brittisarjan Puutarhaetsivät (7) (Rosemary & Thyme). Kevään aikana nähdään sarjan kaikki kolme tuotantokautta.
Sarjan aloitusjaksossa Kuoleman puutarha outo kuolemantapaus ja myrkyllinen kasvi saavat nyt ystävysten epäilyt heräämään.

Onneksi Poirotin ja Sherlock Holmesin jälkeen alkoi jälleen yksi lempparisarjani uusinta, ja vielä alusta alkaen, kaikkia jaksoja en ole nähnytkään, kuten tätä ekaa jaksoa, eli miten kaikki sai alkunsa ja parivaljakko tapasi toisensa. Pisteenä i päälle on kauniit puutarhat joissa "työskennellään".

Tänään kun olen päiväni kuluksi (kotitöiden, pikasiivous, riisinkeiton  ja saunomisen ohessa) näitä blogeja seurannut ja lukenut, löysin siis paljon uuseja blokeja toisten blokien kautta.
Huomioni kiinnittyi  yhteen asiaan. Halutaan paljon lukijoita, paljon kävijöitä, kommentteja.
Miksi niitä halutaan haalita.
No jokainen pitää blokiaan kuka mistäkin syystä, minä en näistä syistä.
Tarkoitukseni ei ole haalia kommentteja, ei lukijoita (ei se ei ole pääasia!)
Pidän blokia itseni kannalta, jos joku haluaa lukea, kiitos hänelle.
Mutta se ei todellakaan ole pääpointtini, enkä lopeta blokiani sen takia ettei ole lukijoita. En todellakaan. Jos se loppuu niin se johtuu vain minusta ei lukijoita, ei kommeteista ei mistään muusta ulkopuolisesta. En siis ole mitenkään riippuvainen tästä ns. ulkomaailmasta. Tärkeintä ei ole nostaa itseään esiin, vaan tulla esiin tämän blokini kautta ja ns. purkaa itseäni ja elämääni tänne. En jahtaa tilastolukuja mutta kiva niistä on seurata. Yllättävän kaukaakin lukijoita tulee. Kiva että toisella puolella palloamme minuakin joku seuraa. Mutta ei kyllä kannata sen takia lopettaa ettei lukijoita tulee lisää. Luulen että kannattaa mennä muihin piireihin pyörimään jos on ainut pointti tässä.

Ja sitten muista laittaa se kello tunti eteenpäin. sillä huomenna alkaa kesäaika!!!!!!!!!!!!!!!
KESÄAIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


puurolla lähtee

Riisipuurolla ja mustikkasopalla aloitettiin aamu.
Nyt on härkäpataa tulossa uunista.



Keittiön ikkunanväliin tuli Disneyn prinsessa ja prinssi.

Oksat tekevät lehtiä, en edes tiedä mikä se on. Pimeässä kauppamatkalla napsin tienvarresta mukaan ja laitoin maljakkoon. Nyt se pukkaa jo vihreää.

Persilja tekee "uutta" keittiön pöydällä. Siitä on kiva napsia ruokaa ja suoraan suuhunkin. Persiljassa on niin koukuttava maku että...

Munat valtaavat alaa, otin ne kaapista esille. Luinkin jonkun blogista että miksi pääsiäskoristeet saavat olla vain muutaman päivän esillä kun ne voi nyt jo ottaa. Mustakin ne on kivoja. Ei haittaa vaikka aikaa pääsiäiseen on. Minusta ovat pikemminkin kevään koristuksia. Munahan symboloi uuden alkua ja kasvua. Sitähän tämä koko kevätaika on.
Nämä ovat viime vuonna tekemiäni.

Decoupe-lakkaa ja nauhaa ja kuumaliimalla jokin koriste pisteeksi päälle. Tosi kiva tehdä. Luin Strömsön sivuilta vinkin decoupe-lakasta. Ei kannata ostaa 5 euron minipulloa kun sitä voi tehdä itsekin. 1 osa puuliimaa ja 2 osaa vetää ja lasipurkkiin. Se on siinä. Olen kokeillut ja toimii. Taidan tehdäkin tätä purkillisen tätä köyhän tytön lakkaa.

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Hurraa



 Muumilaakso juhlii World Design Capital Helsinki 2012 -vuotta Hemuleiden puistossa. Muumi WDC-mukin koriste pohjautuu Tove Janssonin kirjoittamaan ’Kuka lohduttaisi Nyytiä? ’ –kirjan tarinaan, jossa yksinäinen ja pelokas Nyyti yrittää löytää paikkaa maailmassaan. Nyyti kulkee maailmalla varovaisesti ja peläten kaikkia Muumilaakson asukkeja, kunnes saapuu Hemuleiden puistoon keskelle metsää. Öinen musta metsä on valaistu kirkkailla juhlavaloilla. Metsän puiden alla karkeloi valoloisteessa koko muumilaakson väki. Muumi Hurraa -muki on tuotannossa vain designpääkaupunkivuoden ajan, 2.1.-31.12.2012.          
Jos muumimukeja keräilet niin hopi hopi hankkimaan ennenkuin loppuvat.
Tämä kuppi on siitä kiva että on käytetty alkuperäistä kuvaa.
sarjaan kuuluu lusikkakin

Kaupasta löytyy myös kartio juomalaseja;
Kaksi kuviota: Piknik ja Viidakkoelämää

 
Mymmelin äiti on uusi ns. normikuppi,
tässä on sitten kivat värit, taitaa tulla meille:)

torstai 22. maaliskuuta 2012

Munan aikaa

Pääsiäismunia alkaa ilmaantua esille. Tässä pari uutuuttakin.


Tämän isomman sain palkaksi äidiltä "talkkarin" hommista. Muna matkusti minulle Pärnusta. Se sisältää pieniä suklaamunia, tai ainakin vielä äsken oli. Ne kun on niin katoavaa sorttia, jostain kumman syystä. Muna on ihana. Se on aika isokin.

Tämä sininen herkku muna löytyi tänään kirpparilta, hintaa tuli 3,-
Se sopii nyt pärnulaisen kaveriksi hyvin. Voi olla samoilta seuduilta kotoisin.

Eilen töissä nähtiin ikkunasta tällaista:
Vanha magneettikuvauslaite otettiin seinästä ulos.
Tätä operaatiota oli hankittu jo parisen viikkoa. Seinään oli tehty aukko ja siihen tehty ovi. Nyt se koko seinä avattiin jotta laite saatiin ulos.

Siinä se "avaruuskapseli" on.
Uusi varmaan laitetaan samasta aukosta. Koska ovi laitettiin takaisin
seinään. Onneksi oven alla on tuo rakennustelinehässäkkä ettei tule kova pudotus jos ovesta aikoo ulos. Luulenpa että on hyvin lukittu, ettei vahinkoja satu.

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Juhlan aihetta

Paljon Onnea Äidille syntymäpäivän johdosta!
Kakku jo syötiinkin, hyvää oli!!

Tänään käytiin SPR:n Kontissa, eräänlainen kirppari siis.
 Kävin ekaa kertaa. Tosi siisti paikka, ei kirpparimaista vanhojen vaatteiden hajua. Edullista siistiä tavaraa, hyvät valikoimat, ei ahtauden tunnetta. Olin ilahtunut että paikka oli tällainen. Menen toistekin.
Mukaan lähti pari kirjaa ja yksi Peppi Pitkätossu PC-peli.
Astioita oli paljon ja valikoimaa löytyi, samoin kirjoja oli paljon ja huonekaluja. Mutta niitä en niin tarkasti katsellut mutta edullisia oli, keittiötuolia 5-6 euroa kpl.  Vaatteita en katsellut ollenkaan sillä silmällä koska ei ollut nyt mitään ajankohtaista, lelujakin oli ja edullisia.
Keväällä vaan noi kirpparit jotenkin vetää, liekö joku rakennusvietti tms.

maanantai 19. maaliskuuta 2012

kevätpäiväntasaus

Huomenna vietetään kevätpäiväntasausta. Päivä ja yö ovat lähes samanmittaiset koko maapallolla. Kevätpäiväntasauksen myötä aurinko siirtyy taivaanpallon eteläiseltä puoliskolta pohjoiselle, jossa alkaa puolen vuoden mittainen valoisa jakso.
Kustaa Vilkunaa siteeraten;
"Tasan yöt, tasan päivät, tasan kaksi jalkaistani."
Näin sanoi kurki ottaessaan lentoasennon kaukaa etelästä kohti pohjoista.

No, tänään tuli ihan kiitettävästi luntaa ja räntää, ihan koko päivän, vähän masensi kun eilen niin lumi suli, mutta tänään sai kaivaa taas autoa parkkikselta kun töistä lähdettiin. Mutta onneksi loppuviikosta luvattiin kunnon plussakelejä ja aurinkoa.


lippu salkoon

Suomalainen vaikuttaja nainen, kirjailija ja alkuperältään Tampereelta!
Minna Canth, siks liputetaan jos ihmettelit.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

KEVÄTTOUHUJA


Takakuistin kynttelikkö sai kevätasun. Punaiset kynttilät vaihtuivat valkoisiin lampettikynttilöihin, havut sai kyytiä ja punaiset nauhat. Nyt tein maahan pudonneista koivunoksista kranssin, rautalankaa apuna käyttäen, sitten saksin pieniä pajunkissan oksia väliin ja vihreät puumunat koristeina. Ei se muuta tarvi. Siitä tuli niin valoisa nyt ja pääsiäiseen valmis. Siis jotain jo sain aikaiseksi.


Ikkunan välistä sain tontut pois ja nyt lelut paikallaan jälleen. Junat, autot, muumit, nuket ja kahvikalusto.


Eilen tuli vielä illalla leivottua lisää, tein omena-banaanipiirakan ja vanilijakastiketta kyytipojaksi. Kyllä tuli ihanan makia piirakka. Mies sanoi että näyttää nakkipiirakalta, aika makeita nakkeja!!!

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Pihalla tapahtuu

Kaivelin jälleen havuja esille tuolta lumen alta. Tämäkin laakakataja halkesi viime talvena lumen painosta ja korjastin kätevänä emäntänä sen nippusiteillä!!!!
Hyvin on kestänyt, nyt putsasin sen painavasta lumesta jottei tule lisävahinkoja.
Ihanaa kun lumi sulaa vauhdilla, vettä tulee rännistä niin että roikaa.
Tässäkin kuvassa näkyy kuinka paljon sitä lunta vielä on. Tästä muutama askel alaspäin järvelle päin kun hain pajun oksia, upposin polvia myöten, eli sitä on vielä tovin ennen kuin kaikki sulaa. Mutta lumi on kyllä märkää ja höttöistä eli muutama aurinkoinen päivä niin meidänkin rinteinen takapiha on lumeton.

Mustaherukassa nuppuja

Kasvihuoneen ovikin aukesi, talvella oli jäässä, hyvin voidaan siellä. Turvealtaat odottavat kasveja, ei vahinkoja. Grillikin siellä viettänyt talvea.

Ruukut ja lapio odottavat jo multapuuhia, ihan alkoi kämmentä kutittaa.
Kohta päästään hommiin.

Perinteet kunniaan

Ajattelin noudattaa perinteitä ja leivoin lauantain kunniaks. Näinhän äitikin tekee ja mummu teki aina. Koska tämä on vapaapäivä ja ei ole muutakaan tekemistä, siivousta nyt on aina ja pyykin pesua muttei niitä lasketa ollenkaan. Siis aamu kahdeksalta litran nisutaikina nousemaan. Piti sitten kävellä välillä Siwasta hakemaan sokeria ja rahkaa kun sitä ei ollutkaan. Samalla keräilin ojan pohjilta pajunkissoja ja melkein hukuin lumeen koska sitä oli paljon ojassa ja reittä myöten mentiin.
Pullia syntyi 48 kpl. Välissä vanilijarahkaa ja omena-kaneli marmeladia, jota ostin joskus joulutorttuihin mutten käyttänytkään, se on paistonkestävää ja ajattelin tehdä siitä kierrepullaan täytteen. Ihan hyvää tuli, vaikka olisi voinut kanelia vielä lisätäkin. Muuten tuli ihanan kostea pulla koska rahka pitää se hyvin kuosissa. Pinnalle vesisokerikuorrutusta, vaaleanpunaista ja vaaleansinistä näin kevään kunniaksi. Pastillivärit kun houkuttaa jälleen.
siellä se liinan alla nousee

sinistä ja punaista




Kyllä oma tekemä nisu on hyvää kahvin kanssa. Pakastimeen meni monta pussia ja pöytääkin jäi kerrosvati täyteen. Näillä mennään.

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Puutarhaunelmia - puutarhurin unelmia - unelmia

Lumi sulaa vauhdilla ja nurmikko jo näkyy ja osa kasveista, havutkin kaivoin lumesta esiin jotta lumi sulaisi nopeammin. Etupihan kivetys on sulanut ja kuivunut joten talvesta ollaan selvitty, voidaan sanoa. Ensi viikoksi luvattiin lisää lämpöä.
näitä rappuja kulkisin mielelläni

 Kevät tuo kaikenlaiset unelmat ja haaveet päähämme. Minullekin niitä puutarhaunelmia.  Aivan ihania kuvia löytyi näistä unelmista. Osasta saa todellakin vain haaveilla, kun ei ole mahdollisuus näitä kaikkia ihan toteuttaa jo tämän pohjoisen sijainninkin takia, eikä ole tuota vuoristoa eikä tunturipuroakaan. Takapihalla pieni pläntti joten rajat on aika tiukat näille suurille haaveille. Mutta osan voi jotenkin toteuttaa ja kaiken kaikkiaan mielikuvituksella saa kyllä ihmeitä aikaa pieneenkin pihaan jos ei halua olla suureellinen.
aivan ihana kukkapuro
keskellä metsää!

näyttää ihan Röllin asunnolta?


tämäkin autovanhus kukkii:)

mistä näitä teekannuja oikein tulee?
 TV:ssä mainostetaan jälleen puutarhaohjelmia. Liv:ltä Eden joka alkaa huhtikuun alussa, ihania kuvia oli sielläkin ja kukkia, voi että viherpeukaloa kutittaa. Eikä ihem, mun pelargoniassani on nuppuja!!!!