lauantai 3. heinäkuuta 2010

Huh huh heinäkuun hellettä

Tänään olin Vammalassa, vanhan kirjallisuuden päivillä. Ilma oli tosi kuuma ja Sylvään koululla aika ahdistavaa, ihmisiä oli siis todella paljon, ulkona teltassa että kerroksissa, kirjoja oli aivan valtavasti. Mitään ei tullut ostettua, hinnat olivat aika kovia, koska kysehän oli antikvariaattikirjoista, oli osa uusiakin, pienten kustantamojen julkaisuja. Pieni Vammala oli saanut paljon väkeä ympäri Suomea paikalle.

Teltassa oli tiivis tunnelma, lämpöä enemmän kuin laki sallii, teltan toisessa päässä oli kahvila, sielläkään ei tarvinnut palella tänä helle päivänä. Väkeä oli ainakin ihan h....sti paikalla, olihan tänne järkätty Hesasta saakka  bussimatkoja. Oli ainakin lämmin tunnelma bussissa (vaikka nykybussit on viileäkaappeja ilmastoinnin takia - kateellinen). Kirjoja plarailtiin innokkaasti mutta hinnat olivat huimaavat, taisi olla ns. messulisä laitettuna päälle. Julkiksia ei näkynyt kuin Mauri Kunnas, herran itse Koiramäki siis. Onhan hän kulmilta kotoisin , mikä ettei. Auditoriossa oli kyllä hyviä luentoja, paikalla mm. Cisu, Jussi Hakulinen, Maarit Murherinta jne. laulujan sanottajia.













Meillä oli piknik eväät mukana, kanasalattia, voikkareita, omat limut ja kahvit ja suklaamuffinit. Hyvää oli ja puiston varjossa mukava levähtää kirjakierroksen jälkeen. Vammalassa on paljon ihania puistoja ja näkymä suoraan venesatamaan.
Kävimme katsoomassa Tyrvään kirkkoa (tämä ei siis ole se kuuluisa Tyrvään Olavin poltettu paikka) keskustassa, ihanan viileää sisällä, vanha tämäkin ja viehättävä. Kyllä matkailu avartaa sanotaa, ´mutta tänäänkin huomasi että Suomessa on paljon hienoja paikkoja joita ei ole tullut katseltua. Ei tarvi kauan mennä jos erilaisuutta hakee. 100 km omilta kulmilta piristää kummasta, varsinkin kun lomaan on aikaa 7 viikkoa (!!!)

Urkuparvelta
Palaneita kattopaanuja, lienevätkö naapurin Tyrvään Olavin kirkon katosta niin kun muistona pyromaanille mukavasta palosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti