lauantai 1. helmikuuta 2014

Helmikuu starttaa

 Helmikuu alkoi lumitöillä, aamulla oli tullut 10 cm ja aamupäivällä lisää, nytkin taas sataa sakeasti, olen tehnyt lumityöt tänään 2 x. Ensimmäisen kerran klo 7:00, sitten lakanoiden vaihto, pyykkikone päälle ja puhtaat kuivumaan, leivoin Ruunepereja kaksi pellillistä, saumasin laastilla kodinhoitohuoneen "kynnyksen" ja kävin lenkillä. Kello oli 10:30. Olin siis ollut ahkerana. Nyt söin lounaan ja tein siis taas lumitöitä. Otin pihalla valokuvia, nyt laitan takan lämpiämään ja pullataikinan nousemaan että iltapäivällä on tuoretta pullaakin. Apua, munhan piti olla väsynyt ja talvilomalla:)

Eilen kyläkaupasta kimppu punaisia tulppaaneita ja appelsiineja. Ne on mulle aina kevättalven merkki. Kumpaakin tarvitaan. Appelsiinit on niin hyviä helmikuussa.

Pakkastakin on inhimilliset -6 tällä erää, sopivasti mutta tuuli on aikas tuima, posket paleli kun olin kävelylenkillä, mutta olin kyllä muuten pukeutunut. Lumitöissä näkyivät muutkin olevan, onneks traktori aurasi jo meidän kylätien että pääsee autolla pihaan hyvin. 
Helmikuussa on muutenkin paljon ohjelmaa. Kaikista tärkein on tietysti tämä kahden viikon talviloma, ensi viikolla lähden risteilylle pariksi päivää Vikign Gracella, se on "kiitosmatkani". Katselin esitettä ja huomasi että siellä on shamppanjaosastokin erikseen taxfree myymälässä, sinne heti ostoksille, laivalla on niin eri valikoimat ja shamppanja on paljon edullisempaa siellä ja HYVÄÄ. Musta on tullut hienopieru kun ei tavalliset enää kelpaa:)
Ja viikon päästä mennään Sotshiin siis telkun välityksellä ja vahdataan kisoja, onneks eka kisaviikko on lomaa joten tulee vahdattua aikas tarkkaan eri lajeja, tykkään olympiakisoista kun siinä on niin monenlaista lajia joita ei muuten telkusta edes näytetä. Niin ja taivaskanavilta lisää.

1 kommentti: