lauantai 29. marraskuuta 2014

Keittiöelämää

 Kaupan edessä oli korimyyjä Pohjanmaalta, mukaan tarttui leipätarjotin tai miksi sen nyt haluaa sanoa, mutta kahvileipiä ja sämpylöitä varten itse sen hankin. Viime vuonna hankittiin samalta ukolta halkoja varten iso pyykkikori joka on takan edessä. Kyllä suomalainen käsityö on kaunista ja tuoksuu niin hyvältä tämäkin. Tällähän voi vaikka kaffet tarjota sänkyyn. Tuotaisko mulle?

 Päivän menu: itse tehdyt jauhelihapihvit ja tykötarpeet hampurilaisiin, oli muuten makoisia, varsinkin kun sämpylät sai pannulla vielä lisäväriä, majoneesit, sipulit, tomaatit ja kaikki muut väliin ja tietty Colaa. Vanilla Cola oli muuten hyvää vaihteeks.

 Uusi lyhty oven vieressä. Tykkään tällaisesta pelkistetystä, sopii mihin vaan ja ei ole mitenkään jouluinen, voi sitten käyttää muutenkin kun on tarvetta. Musta piti saada ja enkeli kynttilä valaisee. Huomasin vasta kuvasta että lankaköynnös se vihertää vaikka ylihuomenna alkaa joulukuu.

Meillä on keittiön ikkunalla tällainen rompekori.
Siihen tulee heitettyä kaikenlaista. Nytkin yläkorissa kuohari ja samppaja pullojen korkkeja, joita kerään, ne on vaan hienoja toiset. Omppuja ja alhalla pähkinäpurkki ja suklaatia. Päälle heitin vielä piparimuottivalot - siinähän se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti