sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Shopping

Ja taas mä tein löydön. Olemme etsineet viinikarahvia, mutta ovat aika hintavia, koska pitäisi ostaa ns. teline miten se kuivataan jne...
Nyt löysin Cittarista alelaarista Muurlan karahvin + telineen 15,-! Oli pakko ostaa. Tiedätkö miksi viini pitää tarjoilla karahvista:

Viinilehdestä:
Viinin dekantointi tarkoittaa viinin kaatamista toiseen astiaan. Dekantointiin on kaksi syytä. Iäkkäät ja kypsyneet viinit tulisi dekantoida, jotta pohjalla oleva sakka saadaan erotettua viinistä. Nuorille tanniinisille punaviineille dekantointi tuo pehmeyttä ja monipuolisuutta kun viini saa happea, sillä dekantointi tietyllä tavalla nopeuttaa viinin kypsymistä – sitä mikä tapahtuisi pullossa paljon hitaammin. Pelkkä pullon avaaminen ei tätä kehittymisprosessia juuri käynnistä, sillä vasta dekantoitaessa pullon koko sisältö on heti kosketuksissa hapen kanssa.
Dekantointiin tarvitaan viinipullon lisäksi karahvi, kirkas valo (taskulamppu tai romanttisesti kynttilä) sekä vakaa käsi. Aseta valo pullon kaulan alle, siten, että valo ei paista silmiisi, mutta näät pullon kaulasta karahviin valuvan viinin läpi. Kaada viini hitaasti pullosta yhdellä kertaa rauhallisella jatkuvalla liikkeellä karahviin. Kun ensimmäiset sakat näkyvät pullon kaulalla lopeta kaataminen heti. Viiniä jää vähän pullon pohjalle, mutta se on hinta siitä, että sakka jää pulloon eikä tule lasiin.

Tässä ohjeessa on monta "virhettä"
1. tarvitaan vakaa käsi (kenellä on? riippuu monesko pullo menossa!)
2. taskulamppu (paristot loppu?)
3. kaada viini hitaasti (kuka jaksaa odottaa kun on jano?)



Nämä entiset imupullot ovat nyt kynttiläjemmoina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti