sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Downton Abbey

Downton Abbey on ITV:n tuottama brittiläinen televisiosarja. Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Downton Abbeyn kartanoon Pohjois-Yorkshiressa, ja sarjassa seurataan Granthamin aatelissuvun sekä heidän palvelijoittensa elämää.
Tarina lähtee liikkeelle vuodesta 1912; Titanic on uponnut ja suvun perillinen sen mukana. Granthamin jaarlin kaikki lapset ovat tyttäriä, ja isoisän testamentin mukaan kartanon voi periä vain miespuolinen perillinen. Uusi perillinen löytyykin Manchesteristä, mutta keskiluokkaisella lakimiehellä on vaikeuksia sopeutua jäykistelevään aristokraattielämäntapaan. Tästä tarina lähtee liikkeelle ja ensimmäinen kausi päättyy vuoteen 1914 ja ensimmäisen maailmansodan syttymiseen. Sarjan toisessa kaudessa seurataan maailmansodan aikaisia tapahtumia ja paraikaa tekeillä olevassa kolmannessa kaudessa Granthamit palvelijoineen siirtyvät riehakkaalle 20-luvulle.
Downton Abbey on ollut erittäin suosittu niin Britanniassa kuin maailmallakin. Sarjan oikeudet on myyty yli sataan maahan ja se on palkittu useilla palkinnoilla, kuten parhaan minisarjan Emmyllä ja Golden Globella. Suomessa Downton Abbeytä esittää YLE 1, tiistaisin klo 21.00.

Tämä sarja on saanut minut ihan haltioihin, tosi hyvin tehty TV-sarja, juoni kiehtoo ja ihmisten kohtalot liikuttavat ja ajan tapahtumat tietenkin, sotineen ja kaikkineen.

TV1 tiistaisin 3.1. - 21.2.2012 klo 21.00 - n. 22.00
Joulujakso tiistaisin 28.2. - 6.3.2012 klo 21.00 - 21.45

TV1 esittää Downton Abbeyn (12) toisen tuotantokauden kahdeksan uutta jaksoa. Sarjan päätteeksi esitetään erillinen joulujakso kahdessa osassa.
Toinen tuotantokausi kuvaa aikaa marraskuusta 1916 vuoteen 1919.
Sarjan kolmas tuotantokausi on valmisteilla ja se esitetään Britanniassa syksyllä 2012 alkaen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti