tiistai 21. helmikuuta 2012

Lumiukkojen mielenilmaisu

Tänään on lumiukkojen kansainvälinen mielenilmaisu päivä eikä tämä ole siis vitsi lainkaan. Lumiukot ilmaisivat huolestumisen ilmaston lämpenemisestä. Tampereellakin lumiukkoja oli siis koolla. En valitettavasti päässyt paikalle, koska oli työpäivä.

Laskiaisen aikaan lumiukot ja -akat nousevat vastustamaan ilmaston lämpenemistä ja vaatimaan oikeuttaan olla olemassa. Vuonna 2012 lumiukkojen mielenosoitus järjestetään jo kahdeksatta kertaa peräkkäin. Neljänä viime vuonna lumiukot ovat ottaneet kantaa ilmastolain puolesta. Suomessa tempaukseen on osallistunut noin 20 paikkakuntaa ja lisäksi lumiukot ovat tempaisseet Bulgariassa, Georgiassa, Hollannissa, Norjassa, Ruotsissa, Sloveniassa, Unkarissa, Venäjällä ja Virossa. Mikkelistä alkunsa saaneella Maan ystävien tempauksella halutaan muistuttaa, että ilmastonmuutoksen torjunnalla on kiire. Ilmastonmuutos uhkaa paitsi Suomen lumisia talvia ja lumiukkoja, myös mahdollisuutta hyvään elämään tällä planeetalla.

tämä kuva viime vuotisesta tapahtumasta Hgissä


Ilahduin toisestakin uutisesta kun kuulin Tarja Halosen viimeisestä valtiovierailusta joka suuntautui Ruotsiin. Viktoria ja Daniel saivat muumitavaraa tuliaisiksi, vauvalle ruokailuvälineitä ja vanhemmille kahvikuppeja, luultavimmin siis muumikuppeja, ihanaa. Hyvä Tarja:)

1 kommentti: