lauantai 15. toukokuuta 2010

Puutarhapuuhastelua


Aamulla kävimme Kukkarissa tekemässä ensimmäisiä kukkahankintoja, ostettiin etupihalle riippapelargonia (iso) ja pari suffiinaa (kirkkaanpunaisia) ja muratteja. Ne saivat paikan etupihalta, jonka kukkapurkit ovatkin nyt täytetty ja saavat olla koko kesän, pelargonia ja surffiinat ovatkin sellaisia jotka kukkivat lokakuulle. Mahdollisia yöpakkasia pitää vielä varoa ennen kesäkuun alkua. Takapihan amppelit eivät vielä ole valmiina, kuulin kukkakaupassa kun myyjä sanoi että ensiviikolla tulee vasta ns. kesäkukat myyntiin että ei muuta kun sinne pitää vielä odottaa.

 Kasvihuoneen katon osakin on tilauksessa joten se saadaan hyvin kuntoon ennen tomaatintaimien ostoa, joka tehdäänkin sitten heti kesäkuun alussa. Piha haravoin kunnolla vielä tänään. Alppikärhö on lähtenyt hyvin kasvamaan, täytyy vaan kytätä niitä kärhöpistiäisen toukkia jotka saa....na söivät viime kesänä kaikki lehdet, nyt on jo myrkky hankittuna - joten varokaa pistiäisen toukat , täältä tulee imperiumin vastaisku!

Suihkukaivo pesty ja vedet vaihdettu. Pumppu asennettu ja kaikki toimii jälleen, sähköjohdinkin piilotin nurmikon alle ettei leikkuri tärvää sitä. Siinä se saa pulputtaa sitten syssyyn saakka.  Kaivon puhdistus viivästyi tovin kun tyhjässä kaivossa kiven päällä arskaa otti sisilisko. Se ei pääsyt pois sieltä vaan valui seinää pitkin alas. Avitin sitä mahan alta kepillä niin että se pääsi pois sieltä. Livahti heti kivien alle. Päivän hyvä teko!


Riipparaita on mukavasti saanut pienoiset lehdet, hyvin selvisi talvesta, ei yhtää pakkasenpuremia eikä muutakaan, se ei taida edes kelvata jänikselle -onneksi. Narsissit juurella ovat täydessä kukassa, en edes muistanut että olin niitä kylvänyt siihen, hauska ylläri.



Muratteja purkeissa, samassa purkissa myös itämässä sininen tuoksuherne ja kesätulppaaneja (valkoisia), odotellaan kukkasatoa, takapihalla jo tulppaanitkin näkyvissä ja osassa jo nuppuja, väristä ei vielä tietoa.


tummanvihreää murattia ja valkoreunaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti