lauantai 17. maaliskuuta 2012

Perinteet kunniaan

Ajattelin noudattaa perinteitä ja leivoin lauantain kunniaks. Näinhän äitikin tekee ja mummu teki aina. Koska tämä on vapaapäivä ja ei ole muutakaan tekemistä, siivousta nyt on aina ja pyykin pesua muttei niitä lasketa ollenkaan. Siis aamu kahdeksalta litran nisutaikina nousemaan. Piti sitten kävellä välillä Siwasta hakemaan sokeria ja rahkaa kun sitä ei ollutkaan. Samalla keräilin ojan pohjilta pajunkissoja ja melkein hukuin lumeen koska sitä oli paljon ojassa ja reittä myöten mentiin.
Pullia syntyi 48 kpl. Välissä vanilijarahkaa ja omena-kaneli marmeladia, jota ostin joskus joulutorttuihin mutten käyttänytkään, se on paistonkestävää ja ajattelin tehdä siitä kierrepullaan täytteen. Ihan hyvää tuli, vaikka olisi voinut kanelia vielä lisätäkin. Muuten tuli ihanan kostea pulla koska rahka pitää se hyvin kuosissa. Pinnalle vesisokerikuorrutusta, vaaleanpunaista ja vaaleansinistä näin kevään kunniaksi. Pastillivärit kun houkuttaa jälleen.
siellä se liinan alla nousee

sinistä ja punaista
Kyllä oma tekemä nisu on hyvää kahvin kanssa. Pakastimeen meni monta pussia ja pöytääkin jäi kerrosvati täyteen. Näillä mennään.

1 kommentti:

  1. Oi! Pullatuoksu tuntuu melkein täällä asti. Oikein leppoisaa lauantaita :)

    VastaaPoista