lauantai 27. helmikuuta 2010

Lauantaita - suojakelit

Tulppaaneita piti saada maljakkoon jotta kevät tulisi aikaisemmin. Toivotaan ja katsellaan niitä. Suojakelien ansiosta ehkä kevät sittenkin on saapumassa Suomeen. Seuraavat 3 vrk ainakin luvattu +kelejä eli lumi siis sulaa pois ja varsinkin jos tulee vettä päälle niin asiahan on ihan jees.

Suojakelit alkoivat (mittarissa aamulla +0) ja lumi pitää saada katoilta alas. Käytiin Prismasta ostamassa puutarhaosastolta sellainen teleskooppi jatkovarsi 4 m jolla saadaan katoksesta lumi hyvin alas - jälleen sekä puista hyvin karistettua, kasvihuoneen katto jo natisi kun mänty pudotteli kuution könttejä alas, onneks se on muovinen ja hyvin koottavissa uudelleen. Lumikola ostoksilla oli immeiset, ja ne näytti myös käyvän hyvin kauppansa, tyhjää huusi hyllyt. Harjoittelin kuvaamista uudella Nikonilla, hakusessa vielä, aina löytyy uusia toimintoja. Lumitöitä siis tiedossa tänään ja huomenna.

-etupihalla lunta on riittänyt ihan kiitettävästi, mutta laatat silti näkyy! Tämä saadaan aikaan tekemällä lumityöt joka päivä tai monta kertaa päivässä!
-tämän kuvan oton jälkeen iltapäivällä lumi putosi männyistä pois ja vettä tippui laatoille joten ne ei näytä enää näin siisteiltä lainkaan - aika kamalilta kun räntä ja vesi jäätyi niihin kiinni. Katon reunasta pudotettiin lunta myös pois uudella jatkovarsi systeemillä, hyvin tuli lumet alas. No nää hommat jatkuu huomenna kun lumi putoaa puista ja on käytävillä. Käsivarsilihakset kovilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti