keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Pihalla taas

Eilen teki mieli pullaa ja sitähän piti leipoa, tein puolen litran pullataikinan ja väänsin siitä kanelikiemuroita, meinasi käydä ns. vanhanaikaisesti. Kirjoittelin täällä blogissa kun huomasin että mikä pihinä keittiöstä kuuluu ja pullat melkein paloivat, vesihöyryä tuli hellan luukusta, onneks. Blogi koukuttaa niin että pullille meinasi käydä huonosti, onneksi ehdin hätiin. Meillä ei onneksi raa'asta pullasta tykätä:)

Tuollainen tuplapallosypressi haettiin puutarhalta eilen ja juurelle samettikukkia, niitä pitää olla joka vuosi. Kestävät kuumuutta tässä etupihalla hyvin. Sinkkiämpäriin tuli kiva istutus. Muuallekin alkaa kukkia ilmaantua. Kesäamppelitkin jo istutin.
Terassille siis tuli kaksi vanhaa pajuamppelia ja niihin riippapetuniaa, vaikka toisessa purkissa luki pelargonia! Ei ne kovin siellä puutarhalla tiedä. Kannattais kyllä purkissa olla oikea nimi uusavuttomia varten. Kierrätys on ihan kiva juttu mutta pitää silti laittaa nimitarra uudestaan tai vaihtaa petunia nimiseen purkkiin. Ärsyttää! Ne täyttävät kyllä purkin tehokkaasti, muuta ei tarvita. Orvokki vaan innostunut kukkimaan lisää.
Kohta pitää alkaa nurmikon leikkuuseen, niin pitkää on, yöllä on varmaan satanut koska on niin kosteaa mutta lämmintä on ulkona, T-paidassa saa hääriä. Etupihalle laitoin lisää tuijia ja siivosin muutenkin rikkaruohoja. Mutta vielä on purkkeja istuttamatta. Pikkuhiljaa ettei ressi iske:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti