Tänään tehtiin Strömsöön malliin ns. sunnuntaipaistia, ohje siis viime sunnuntai Strömsöstä.
Tarvitaan kulmapaisti, sipulia, valkosipulia, laakerinlehtiä, mustaherukkahyytelöä, portteria, madeiraa, soijaa. Hyvät liemet ja paisti alkupaistamisen jälkeen liemeen. Paistomittari kylkeen ja pata uuniin. Liemi ensin keitettiin samaisessa padassa.
Kyytipojaksi perunaa, lanttua ja porkkanaa, samaan uuniin paistin kera ja nämä haudutettiin kermassa. Arvatkaa oliko hyvää. Mutta ennen tarjoilua koko hoito paistetaan vielä kermaliemessä pannulla! Vähäks oli hyvää, kaloreita (paljon!)...
Tosiaan juurekset paistinpannun kautta pöytään ja persiljaa paljon päälle, paisti vetäytyi ennen leikkaamista ja hyvästä portteriliemestä keitettiin ihanan paksu tumma kastike. Suussa suli, mustaviinimarjahyytelön ja cabernet sauvignon -viinin kera.
Kannattaa tsekata Strömsön sivuilta jos haluaa tarkemman ohjeet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti