lauantai 23. tammikuuta 2010

Rocky ja Sherlock Holmes


Ihanaa telkusta tuli Rocky elokuva, ihku eka sellainen. Toiset ei niitä jaksa, mutta mulla ne on ihan must. Voisin katsoa ne kaikki vaikka kuinka monta kertaa. Uusinhan tuli myös telkusta lähiaikoina, jota en ollutkaan nähnyt. Vaikka en tykkääkää nyrkkeilystä- tämä jotenkin uppoaa, en tiedä johtuuko Syltystä vai jostain kummasta nostalgiasta. Ulkoa osaan ne vanhat kaikki ja vaikka niitä katsoo ja tietää lopunkin ne on pakko kuitenkin katsoa, voi olla että täytää vielä DVD tilata että voi sit vieläkin katsoa aina ja aina vaan niitä. Tässä on voi olla takana jokin nuoruusvuosien ihanne (Syltty Stallone) tai ainakin nostalgia koska ne tuli katsottua leffassa ihan uusina silloin. Silloin kumma oli varaa käydä leffassa kerran viikossa kun ei ollut rahaa, nyt kun olis rahaa (ehkä) niin ei tule käytyä leffassa.??? Katsokaa hyvät ihmiset kunnon kasarileffoja, nämä on aitoja joissa "italialainen ori" Rocky Balboa!!! teitä viihdyttää. Lähtiköhän nyt mopo käsistä - ketä haittaa!


Ajattelin kyllä käydä leffassa ihan penkissä katsomassa uuden Sherlock Holmesin, traileri näytti hienolta ja näyttelijät toki myös, se on laitettu uuteen uskoon koko juttu (pelkäsinkin kyllä että kyseessä on nykyaikainen versio!) mutta onneksi olin väärässä, aikakausi on sama, Sherlock (Robert Downey Jr)vaan on vähän "erilainen" tai samalainen kuitenkin , koska huumeet maistuu ja viulun soitto ja miehet (valitettavasti). Hukkaan siis meni sekin mies, kun naiset ei kelvannut hänelle. Dr. John Watsonia esittää Jude Law, hyvä heppu hänkin. En kyllä tunnistanut kuvista, mutta tyttäreni valisti minua ja nimi oli kyllä tuttu ja sittenhän heppukin sai tunnistettavat piirteet. Holmes on aina uponnut meikäläiseen, ehkä sen melankolia ja alamaailma on meikäläistä. Sitten parannetaan maailmaa kokaiinilla ja viulun soitolla (näitä en harrasta!) Tässä leffassa Sherlock on vähän miehisempi mitä on oletettu ainakin kirjojen perusteella, mutta ei aivan vieras. Eräs kriitikko kirjoitti että tämä Holmes muistuttaa Die Hard elokuvien maailmapelastaja McClane (jokaisella on oikeus mielipiteeseen).Ehkä uudistus on paikallaan kun se on näin tehtynä ei siis ihan nykyaikaa, mutta alkuperäistä on paljon kuitenkin. Kysehän on seikkailu- ja jännityselokuvan mixistä tässä tapauksessa. Täytyy mennä katsomaan. Nämä ns. vanhat aiheet jaksaa aina kiinnostaa uusia ohjaajia ja hyvä niin. Liisa Ihmemaakin on tulossa uutena versiona ja Johnny Depp. Jippii!!!
Watson on muuten tässä uudessa elokuvassa paljon "ankarampi" kuin mitä oli TV-sarjassa. Vetelee Holmesiakin nekkuun.


Triviaa Sherlock Holmesista: Holmeshan on kuviteellinen kirjalijan (Arthur Conan Doyle)keksimä salapoliisihahmo joka eleli 1800-1900 luvun vaihteessa Lontoossa, asui Baker Street 221B:ssä. Holmes oli erittäin hyvä viulun soittaja, sävelsi itsekin. Paheisiin luetaan kokaiinin käyttö, mutta sitäkin hän käytti elämän tylsyyteen ja rikostapausten puutteeseen. Hän ei mielellään poistunut kotoaan vaan ratkaisi ne sieltä käsin ja sanoikin olevansa konsultoiva salapoliisi. Eli asiakas tuli hänen luokseen eikä päinvastoin. 80-luvun TV-sarjojen Holmes eli näyttelijä Jeremy Brett lienee yksi parhaista Holmes esittäjistä. Onneksi näitäkin rainoja saa DVD:nä ostaa, ei muuta kuin nettikauppaan tästä tilaamaan. Hauskoja elokuvahetkiä kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti