perjantai 19. maaliskuuta 2010

Minna Canth

Tänään on ollut loskainen päivä, eilen satoi lumiräntää parikymmentä senttiä ja taas sai tehdä kolatöitä, niitä on kyllä tänä talvena saanutkin tehdä. Nämä siis sujuivat jo rutiinilla. No viikonlopuksi on luvattu jopa vesisadetta ja plussakelejä, luultavimmin nietokset alkavat sulata ja hävitä näkyvistä. Liukasta ainakin on ollut, eilenkin tiet olivat jääratoja.
Pääsiäisohrani on alkanut itämään ja kasvaa jo kohisten, se on noin 3 cm pitkää - kohta varmaan tähkät kukkivat ja satoa saadaan - ei vaiteskaan. Siitä tulee sopivan paksua pääsiäiseksi, ja ehdin vielä parturoimaankin sen kerran.
Tänään on Minna Canthin päivä = tasa-arvon päivä. Minna oli tamperelainen kirjailija, lehtinainen ja vaikuttaja. Minna ajoi nimenomaan naisten asemaa ja siksi tämä päivä on myös tasa-arvon päivä. Tämä on ainut liputuspäivä nimenomaan naiselle.  Hän ajoi myös suomalaisen koulutuksen puolesta.  Hänellä on Tampereella oma katukin Pyynikillä. Minna Canthin syntymäkoti oli Puutarhakatu 8, jonka seinästä voi nykyäänkin bongata alla olevan muistolaatan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti