perjantai 28. helmikuuta 2020

Steekkaus eli aukileikkaus

 Moni on miettinyt mitä se steekkaus on. No sillätavalla voi kirjoneuleen kutoa pyöröpuikolla yhtenäisenä neuleena ja sitten se aukileikataan ja voile siitä tulee villatakki.
Steekkausta edeltävästi neulotaan ylimääräinen 3 s nurinkerros kirjoneuleeseen.
Sitten kun valmis, niin ompelukoneella surrautellaan pari kertaa kaksi polkua ...


...ja näiden välistä leikataan saksilla auki. Kannattaa tarkistaa huolellisesti että kone on ottanut kunnolla kiinni joka lankaan. Tarkistan aina pariin kertaan koska jos tulee virhe se on vaikea korjata jos alkaa purkautumaan.

 Leikkaus suoritettu onnistuneesti.

 Sitten reunasta mistä alkaa varsinainen kirjoneule ja oikeat kerrokset nostetaan reunasta silmukat resooria varten. Resorin kutominen molemmin puolin. Muista tehdä napinreiät toiselle puolen. Riippuen siitä tuleeko takki miehelle vai naiselle (tässä ei voi olla sukupuolineutraali, koska napit vaan on miehillä ja naisilla eripuolen!)
Nurjan puolen  "rumat puolet" peitetään  esim. kanttinaulalla. Löysin Nappikaupasta kivaa trikookanttinauhaa joka on just passeli tähän työhön. Onneksi Tampereelta löytyy vielä sellainen kiva Nappipuoti jossa on mieletön määrä nappeja ja nauhoja jne. ompeluun liittyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti