lauantai 26. syyskuuta 2020

Pihahommissa

 

Syys kolkuttaa vaikkei uskois kun mittarissa on +20 ja silleen, tosi lämmin viikko takana ja pitkä työrupeama. Nyt viikonlopun lataukset pihassa ja siivoamisessa. Kasvihuone lopullisesti siivottu ja tyhjennetty, jopa sienet kaivettu maasta Onneks on kuiva eikä pääse mikään enää kasvamaan sinne siis sellainen epätoivottu. Kuivana on hyvä jättää se talviteloille, verho pitää vielä ottaa pois ja pesasta ensi kevättä ajatellen. Kastelukannutkin suurelta osin kuskattu sinne säilöön.


Kasvilavalla kukkii vielä hajuherne, tai oikeastaan ne vasta alkoivat kun tuli nuo siemenet jotenkin viime tingassa laitettu eli siis myöhässä. Kiva kun joku kukkii vielä.


Lehtiä on urakalla tippunut puista, meillä kun tuossa rajalla kasvaa haapoja niin lehtiäkin tulee. Keräsin nämä jo leikkurilla talteen, siinä kun on kerääjä tuossa pienessä sähköleikkurissa, ei tarvi haravoida ja selkäkin tykkää. Mutta keräämistä on  monelle päivälle, nämä kun kerää niin parin päivän perästä on samalainen kasa odottamassa ellei sitten tuuli tuiverra niitä naapuriin.

Väriä pihassa ainakin piisaa, tuossa etualalla koristeomenapuu joka on muutenkin aina tummanpunainen nyt se vaan kirkastuu punaista väriä, taustalla oranssia ja keltaista pihlajassa mutta tuijat pysyvät vihreinä, kivoja nämä syysvärit, eri lajit erottuu heti. Kesällä kun kaikki on vihreää.


Roosanauha kampaja alkoi jälleen. Tänä vuonna tuli lisäksi rannenauha, mulla on nyt sekin.


Meidän pihassa käy makoilemassa jonkun katti karvinen, värit on ainakin samat, taitaa tykätä tuossa makoilemassa, väsynyt ja vanhakin taitaa olla, silmät ummessa se tuossa nuokkui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti