maanantai 4. tammikuuta 2021

Vuosikatsaus 2020/osa 1

Tammikuussa ei lumesta ollut tietoakaan, maa paljaana, vähän jotain huurua ja ajoittaista sadetta. Kudontarintamalla tuli tehty yksi Ilves-värinen villatakki ja toinen sininen, villasukkia 4 kpl. Hankin ensimmäisen Aalto maljakon ja tulppaanikausikin aukesi jälleen. Fasaani alkoi käydä pihassa syömässä lintunsyöttötelineiden alla, metelöi siinä kuin isäntä konsanaan. Kääretorttukin syntyi, ekaa kertaa sekin. Hyvää oli ja maittoi. Tarvii varmaan toistekkin tehdä.

Lampunvarjostin sai uuden mekon ylleen, keväisen. Lunta satoi ekan kerran kunnolla 27.1.2020. Aloitin Storytel kuunnelmat sairauslomalla ja tykästyi ja jäin koukkuunkin. Sukkia kudottu yhdet ja yksi vaaleanpunainen riddari  villatakki äidille.
Maaliskuussa taas osin maa oli valoton eli lumet lähti, mutta oli kauniista kevätilmoja, aurinkokin paistoi ja retkeiltiin ja käytiin lenkillä ahkerasti. Lääkkeet  vaan lisääntyi pikkuhiljaa selkäongelman kanssa ja sairaslomilla oltu ihan tarpeeksi saakka koko alkuvuosi.
Korona tuli taloon. Alkoi rajoitukset ja ihmisten karttelut, kokoontumisia rajoitettiin, ikäihmiset suljettiin koteihin sanan varsinaisessa merkityksessä. Ei oikein huvittanut käydäkään missään tämän takia. Pääsin vihdoin ortopediin pakeille ja hän kauhisteli lääkkeitäni ja suositteli pikkuhiljaa niiden vähentämistä, niin sitten toimittiin.
Huhtikuussa Haralan harjulla oli jo kevättä, pitkällä. Lunta ei juurikaan enää missään ollut. Kivoja retki ilmoja on piisannut. Neulontarintamalla yksi pipo ja yksi riddari villapaita itselleni. Kasvihuoneen pesuunkin päästiin kun oli lämpöisiä ilmoja, ekat orvokit hankittu.
Narsissitkin nousseet jo maasta. Lämpöisillä paikoilla alkoi jo nurmikin kasvaa kun routa suli. Muutekin kevätkukat pukkaa ihanasti maasta. Käytiin kaatopaikalla v iemässä kuorma.
Toukokuussa vietettiin tietysti äitienpäivää. Pääsin vihdoin näkemään ortopedin face to face! Pääsin leikkausjonoon, jippii. Ekat kesäkukat Nihtilän puutarhalta Sahalahdelta. Tänä vuonna väriteemana violetti ja valkoinen.
Porkkanat ja salaatit kylvetty kasvilavoihin. Sieltä ne pukkaa jo pintaan.

Kesäkuu ja juhannus siellä päällimmäisenä. Tomaatit istutettiin kasvihuoneelle. Maalasin varaston ulko oven harmaaksi ja huoltomaalasin ovilaudat. 14.6.2020 mittarissa viikon verran +30, saatiin siis oikein Jussi helteet. Harvinaista herkkua. Yleensä sataa.
Juhannuksena perinteisesti hampurilaisia ulkogrillissä, on keskikesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti