lauantai 22. toukokuuta 2010

Onko viimeinen kesäpäivä?


Tänään on kuulemma kesän viimeinen shortsipäivä. Huomenna luvataan +15 ja vesisadetta, sadetta kyllä tässä odotellaan, näiden helteiden jälkeen. Nurmikon kevätlannoite on sulamatta. Kasvu on kovassa vauhdissa ja vettä tarvitaan, vesijohtovesi on aika kovaa kasveille joten luonnonvesi tekisi poikaa.

KASVIHUONE ON KORJATTU, JIPPII!!! Pääsen lopulta istutuspuuhiin. Katon varaosa tuli eilen postiin, se ei ollut ihan oikea, yksi reikä puuttui, mutta se saatiin tehtyä poralla hyvin. Paneelit saatiin paikoilleen ja nyt taas pysyy sade ulkona ja lämpö sisällä. Tästä onnettomuudesta viisastuneina päätimme syksyllä suojata kasvihuoneen katon kunnolla ettei uutta romahdusta tapahtuisi.
Tomaatin taimet on nyt ostettuna ja pari chiliäkin, sitten muutama köynnös ja petunioita laatikollinen jälleen. Nyt on kukkapurkit ja laatikot täynnä. Tai eihän sitä tiedä vielä. Amppelit ainakin kaikki täynnä.
Kävimme samalla Edun herkkukeitaassa syömässä lohiaterian, hyvää oli. Taidan mennä toistekin.Ei tarvinnut keittiössä seisoskella kun oli noita ulkotöitä riittämiin, piti tehdä nyt valmiiksi kun huomiselle tulossa se vesisadekin, toivotaan niin.


etupihan tulppaanit aukenivat tänä aamuna, ihanan tummanpunaisia ja hiukan vihreää ulkolehdillä, näitä en taaskaan muistanut - siis että olin istuttanut
Eilinen hankinta HongKongista  pari keraamista palloa etupihan kivikolla, musta ne näytti niin kivoilta, nämä ei varmaan kestä pakkasta että tarvii muistaa syksyllä kerätä talteen kun pakkaset tulee. Mutta siihenhän on aikaa.
Vielä viikko töitä ja sitten on viikon kesäloma, ns. harjoitteluloma. Varsinainen loma on vasta elokuun lopulla 4 viikkoa ja menee siis syyskuun puolelle. Sitä odotellessa siis. Harjoittelulomalla lähden käymään Kouvolassa siis päiväretkellä, varasin jo hotellin valmiiksi. Toivotaan ettei silloin sada että pääsen kuvaamaan luontoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti