lauantai 17. elokuuta 2013

Niksikipsi-Pirkka

Hyviä niksejä on oppinut muutamana päivänä. Esim. vesipullo kulkee mukana kätevästi muovipussissa, varsinkin kun sitä tarttee kuskata jonnekin. Samoin kulkee puhelin ja kamera, vaikka onhan niissäkin omat lenkit, ei ongelmaa siis.
-Päivän valitus:
Aamu piti aloittaa doping purkilta sen verran eilinen markettireissu verotti, taisi olla aika turvonnut koipi tuon kipsin sisällä ja ranteet aika kovilla olleet keppien takia, vaikka  minulla oli eilen pyöräilyhanskat kädessä, ilman niitä ei olisi tullutkaan mitään.
 
Ruokailuani yksinollessa: Istun korkealla keittiöjakkaralla, mikron vieressä, roskakaapin ovi auki, jotta voi pitää jalkaa sen päällä. Mikrosta suoraan siis suuhun. Lautasta kun ei voi kuljettaa mukana kun molemmat kädet on kepeissä varattuna. Ruokaa ei voi oikein laittaa kun hellan vieressä ei ole ruokakaappia eikä jääkaappia,  vaan  2 m päässä, keppien kanssa siis aika vaikeaa. Tyydyn siis einesruokaa tai mitä minulle on laitettuna valmiiksi jääkaappiin. Tänäänkin meni "Äitien tekemä" maksalaatikko puolukkahillolla (hyvin maistui) kun ukkoseni meni harrastusten pariin Pirkkalaan ja tulee vasta illalla kotiin.

Kävin terassilla vähän valokuvaamassa ja kastelin kasvihuoneen pelargoniat, siellä kun onneksi oli kastelukannu valmiina vettä täynnä. Kiitos apulaisten. Amppelit on nostettuna terassin katoksen alle kun vettä taitaa taasen tulla kohta, siinä ahkeraliista ovat tehtäväänsä tehneet eli ahkerasti ovat kukkineet ja lankaköynnös vieressä myös. Ihana tuo ahkeraliisa, olen sitä joka vuosi laittanut juuri tuon kukintaihmeen takia. Kova vaan om vettä juomaan, joka päivä kun hyvin kastelee niin pärjää, aurigosta se ei välitä eikä paahteesta.

Kasvihuoneessa pelargoniat ovat jättiluokkaa, vanhin taitaa olla 150 cm korkea jo, melkein kattoa hipoo, ovat kaikki ns. omenankukkamallia. Tuo valkoinen varsinkin on kaunis kun keskellä on hentoa vaaleanpunaista, taimenen ostin keväällä Plantagenista 1.50 euron hintaan, kyllä kannatti. Yritän säilyttää sitä talven yli sisällä, niin ihanan se on.
 
Iltapäivällä jänskätään Suomen keihäsmiehiä, jäyhää pohjalaista ja suulasta savolaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti