perjantai 4. kesäkuuta 2010

Ja lisää!

Tänään tuli hankittua lisää kasveja. Oli vielä vähän tilaa pihalla. Aina pari uutta mahtuu. Ja jos ei mahdu niin mahdutetaan! Sopu sijaa antaa - sanotaan.

PIKKUTERVAKKO

Kävin Kukkarissa täydentämässä jälleen. Kaksi pikkutervakkoa, vaaleanliloja etupihalle. Sopivat hyvin tähän kesällä paahteiselle paikalle kun ovat ns. kivikkokasveja - ruohotuppaita. Vanha köynnös lähti roskiin (Koiso), mikä lie omavarainen tulokas(ei siis istutettu). Siinä oli muutama nuppu mutta muuten pelkkää rankaa, sai siis lähteä, ei ollut mitenkään kaunis enää, kuiva rankokasa, sotkuinen sellainen vieläpä. Tilalle laitoin kelloköynnöksen,(sekin lila) joka nyt saa tämän kesän kukkia telineessä. Juottoallaskin on uusi, tämän viikon ostos. Toivotaan että linnut käyvät "pikkumetsässä" vierailulla ja juomareissuilla - kylpeäkin saa. Toivotaan etten näe oravaa siinä kylvyssä!

RIIPPAPELARGONIA
Tänään sain postista myös uuden puutarhakirjan (niitä ei minulla juuri olekaan!). Tämä on suomalainen: Suomalaisia unelmapuutarhoja. Kahden suomalaisen naisen tekemä, kuvat kaikki suomalaisilta pihoilta. Todella ihana kirja. Kirjaan on koottu erilaisia puutarhoja, cottage gardeneja, isoja puutarhoja, japanilaista. Kaikenlaisia erilaisia vaihtoehtoja ja hyviä sisustusvinkkejä puutarhaan, betonihommia etc.  Kuvitus on hyvä. Siitä taas saa uutta pontaa. Tänään on ollutkin kylmä päivä, mittarissa vaivaiset 16 lämpöastetta ja kova tuuli melkein pohjoisesta. Vettä vaan ei ole tullut koko viikkona, outoa! Huomenna tarvii varmaan ottaa vesiletku esiin ja kastella kaikki kunnolla, kun luonto ei anna taivaalta. Etupihalla menikin monta tuntia perkaillessa ja siistiessä paikkoja, aina sitä roskaa vaan tulee säkkitolkulla. Nyt on taas hyvä mieli, kun uusia kasveja juurtumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti