lauantai 19. kesäkuuta 2010

Victoria & Daniel

Tänään he saivat toisensa. Todelliset prinsessahäät ja prinssi kaupan päälle. Victorian puku oli tyylikkään yksinkertainen, kaunis silkkikangas, hieno pääntie, ei liian hörhönen. Pitsihuntu kruunasi kaiken ja tietysti tiara. Ihan morsiamen oloinen puku. Danieliesta tuli tänään virallisesti prinssi, onnea! Häävieraat olivat tyylikkäitä, mitaleissaan ja timanteissaan. Yhtään yliampuvaa tai tyylitöntä en kyllä muista. Margarethin kirkuvan vihreä kyllä erottui joukosta, mutta hänpä oli myös tyylilleen uskollinen, suotakoon se hänelle. Kerrankin oli sitten menty kampaajan kautta, hyvä niin. Vaikuttikohan asiaa se että häät televisioitiin suorana , tiedä häntä. Ilma suosi morsiusparia ja vieraita. Lämmin, aurinkoinen päivä ajella avokärryillä ja sitten myös venereissu kaupan päälle.
Kaikki tuntui sujuvan hyvin, olihan tähän juhlaankin panostettu reilulla kädellä. Joillain on varaa. Näissä häissä oli panostettu kukkiin aika runsaasti, kirkossa oli penkkien päässä kukkanorot vaaleanpunaista, vaaleansinistä ja valkoista. Alttarilla oli vaaleansinistä kellokukista tehty pyramidimaisia asetelmia ja alttarilla vaaleanpunaisia hajuherneitä valtavat määrät. Victorian kimppu oli valkoinen (pionia, hajuhernettä, orkideaa.. näin kertoi selostaja) Kimppu oli todella näyttävä, valkoisen eri sävyjä, erittäin tyylikäs. Kirkon katosta roikkui samanlaisia kukkanoroja kuin penkkien päädyissä multa valtavan pitkiä 10-20 m ainakin, on niissä ollut värkkäämistä, joku varmaan viime yön niitä nyrkit veressä nyhrännyt tai siis aika moni!

Tässä kuvassa näkyy alttarin sivuilla nuo siniset kukkapylvään ja alttarilla vaaleanpunaiset hajuherneet. Edessä lisää vaaleanpunaisia hajuherneita ja jotain muutakin
Tässä kuuluisan prinsessakakun "karvalakki"-malli, jota saa ostaa Tukholman konditorioista.

Mutta entäs sitten itse hääkakku. Järjettömän kokoinen:
Marenkipohjaisessa kakussa oli yhteensä 11 kerrosta. Painoa komeudelle kertyi 250 kiloa.

Kakussa oli sata käsintehtyä ruusu- ja 40 lilja-koristetta ja sen sisällä oli muun muassa suklaarakeita, samppanjamoussea sekä metsämansikkakompottia. Kakku on valkoinen, ja se muodostaa apilan muodon. Ylimpänä kakussa on hääparin monogrammi tehtynä sokerista. Kakku on lahja ruotsalaisilta leipureilta hääparille. Sitä on ollut mukana tekemässä puoliksi suomalainen leipuri Mattias Ljungberg.


Kakku leikattiin keskiyöllä (?) ja tämän jälkeen vasta tanssattiin. Telkusta tämäkin tuli suoraan, tämän vielä jaksoin katsella mutta valssit jäi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti