sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Sitten kun olet Tampereella

Niin täällä on todella paljon nähtävää. Vierailin ja kuvasin Hatanpään Arboretumissa tänään, ruusut olivat kauneimmillaan ja ilma mitä parhain, valokuvauksen kannalta huono sillä liian kirkkaalla auringonpaisteella ei tule hyviä kuvia. Tässä vähän esimakua maisemista.
Kartanonkujia kävellessä ja tiluksia katsellessa. Ikäni tamperelaisena voin sanoa että täällä on aina nähtävää, nämäkin Hatanpään puiston ja kartanon maat on ihan eri Tamperetta ja vaan  kiven heiton päässä keskustassa suorastaan kävelymatkan. Näitä vehreitä kulmia kun onneks täällä paljon vielä. Tampere on todellinen kesäkaupunki.















Kasvi-istutuksia on kaikenlaisia ja kaikki hyvin hoidettuja, paljon havuryhmiä ja kivikkopolku, todella hyvin suunniteltuja ja tehtyjä, puisto on hyvin hoidettu, roskia ei näkynyt. Auringonottajiakin oli aikalailla mutta ne eivät mitenkään häirinneet, tunnelma oli rauhallinen. Ruusutarha oli komea ja haju huumaava. Pörriäiset tykkäsivät kun oli "syötävää".




Kärhöportti oli massiivinen, siellä voisi istua auringolta suojassa vaikka koko päivän. Rakenteetkin olivat jykevät, varmaan painoa oli aikalailla kertynyt vuosien saatossa. Tähän pyritään.

Tässä päärakennus eli Hatanpään kartano

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti