tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivä

TÄNÄÄN SUOMEN SYNTTÄRIT 94 VUOTTA, ONNEA!!!
Tänä aamuna oli meillekin satanut ensilumi, oli ihanan valoisaa ulkona. Hienoa että se tuli näin itsenäisyyspäiväksi, saadaan paraatissakin vähän valoa ettei vaan rapa roisku, vaikka voipa se roiskua vieläkin kun plussaa luvattiin iltapäivällä. Aamupalan ja aamutelkun jälkeen lämmitän ohrapuuroa ja alan kerrospukeutua ulkoilmaa varten. Vääpelini lähti marssille ja kuljetus lähti jo aamusta, tavataan siellä sitten.... kotikontujen tienoita tervehtien....

Laitoin repun täyteen sinisiä kynttilöitä ja käväisen hautausmaan kautta ennen kuin menen paraatiin kuvaamaan ja tuttuja näkemään.

Kokeilin aamulla paria kynttilää, hyvältä näyttää. Illalla sitten sytytetään kaikki sinivalkoiset kynttilät ja lippu lepattamaan salkoon.

Tiesitkö tämän kynttiläfaktan:
Itsenäisyyspäivänä on tapana sytyttää ikkunalle kaksi sinivalkoista kynttilää klo 18–20. Varmaksi ei tiedetä, mistä kynttiläperinne on saanut alkunsa. Yhden käsityksen mukaan kynttilöiden poltto juontaa juurensa Ruotsin valtakunnan ajoilta. Tuolloin kynttilät sytytettiin ikkunoille kuningasperheen merkkipäivinä tai kuninkaiden vieraillessa Suomessa. Suomen suuriruhtinaskunnan aikana kynttilöitä poltettiin keisariperheen kunniaksi. Sortovuosina kynttilöitä alettiin polttaa J. L. Runebergin päivänä 5.2. vastalauseena venäläistämistä vastaan. Vakituinen perinne kynttilöistä ikkunalaudalla tuli kuitenkin vasta vuonna 1927, kun Itsenäisyyden liitto kehotti sytyttämään kynttilät itsenäisyyspäivän illaksi 18–21.

Tänä vuonna valkakunnallinen paraati pidetään Tampereella. Menen katsomaan ja kuvaamaan paikanpäälle, haistelemaan dieseliä jne. Kuvia paikan päältä tähän ilmestyy kun paraatit marssittu ja kuvat saatu koneelle. Hyvää synttäriä!

Me ei varmaan opittu mitään kesän ranskalaisen torin patonkijonosta, nyt jonotettiin sotkun autolle kahvia ja munkkia.... jono oli ääretön.

juhla torilla alkamassa ja liput saapuivat

torin takana oli mahdollisuus tutustua kalustoon lähemmin

Hämeensilta kesti hyvin ja nupukivikatukin kai oli ehjä?

sitä dieselin käryä tuli hengitettyä

vasen, vasen...

bongasin torilla vieraan valtakunnan hemmojakin, mitähän ne oli vakoilemassa, tykin mallia varmaan

Paraati oli hieno, siellähän se koko päivä tulikin vietettyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti