lauantai 4. helmikuuta 2012

Ruka osa 1

Valtakunnassa kaikki hyvin ja perille päästiin Rukalle ehjin nahoin, ilman peltikolhuja yms. Matka ajettiin puokkiin, joten ei tullut kovin rasitusta. Kahvit oli mukana ja munaleivät, perinteisesti, kuten aina matkoillamme, siis retkieväänä. Kunnon ruisleivät ja paistettu muna välissä... a...vot , kun on ihanaa.
Täällä rapiat -29 astetta ja autoon tankattiin arktista dieseliä, Tampereella oli yks asema joka myi sitä ja nyt sillä päästiin Rukalle jossa tankattiin arktista toinen tankki. Mökille löydettiin suht hyvin (Rukaköngäs) ollaan puolessa välissä rinnettä eli cityyn matkaa 1 km, siis kävelylenkkimatka, auto saapi olla tolpassa lataamassa huomisen kun luvattiin -30, mutta maantaina vaaaaaan -10. Nyt nyt tavarat on purettu ja tutustuttu taloon, laitetaan takka päälle ja makkarankäivärää paistamaan, taidan laittaa saunankin päälle, niin ollaan reissussa rähjäännytty, että. Uni varmaan maittaa ensi yönä. Huomenna kävelylenkille aamusta ja valokuvaamaan rinteelle, koska luvattu aurinkoa, pakkanen ei haittaa, meillä on vaatetta ja kerrospukeutumisella ja välihousuilla pärjää. Karvalakki korville ja menoks. Maanantaiksi kun lämpötila "nousee" -10 on luvattukin pílvistä ja lumisadetta joten kuvia ei varmaan kannata otella, joten huomenna lienee nyt paras aika. Tullessa olikin niin hienot maisemat, tykkylunta oli puissa ja ihme kyllä tie oli koko 800 km matkan kuiva ja lumeton. Ei ole sellaista säätä ollutkaan talvireissussa. Aurinko paistoi melki koko matkan mutta onneksi takaa päin ettei haitannut ajamista.

Mökin ulko-ovella.
-eli rautalankaversiona:
huipulla on lämpöisempää kuin maalla,
tästä voidaan siis päätellä että pitää kivuta huipulle että
tarkenisi.
-onneksi tämä 5 vrk ennuste on vähän iisimpää laatua, ei siis tartte kovin korkealle sitten kivutakaan koska maallakin on "lämmintä"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti