torstai 1. maaliskuuta 2012

Kevät tulee...

Suomessa kevääksi lasketaan yleensä maaliskuu, huhtikuu ja toukokuu. Maaliskuuta pidetään joskus joko talvi-tai kevätkuukautena tai niiden vaihettumiskuukautena
Suomessa meteorologinen eli terminen kevät on se vuoden alkupuoliskon aika, jolloin vuorokauden keskilämpötila on 0 °C:n ja 10 °C:n välillä (näin kertoo Wikipedia).

Mutta todellakin kevät alkoi jo oikeastaan eilen, koska aurinko paistoi koko päivän ja lumi suli, lämpöä +5, ihanaa, töistä lähtiessä vielä paistoi aurinko kun ennen joulun jälkeenkin oli puoli neljän aikaan jo umpipimeää, ihanaa kun on valoisaa. Kyllä se saa kummasti käpyrauhasen elpymään. Valoa ihminen kyllä tarvii, olokin on ihan erilainen nyt kun pimeänä aikana. Mutta mulle kevät todellakin alkaa maaliskuussa, näin sanoo lumiukko:)
Kevät vaan on niin kasvun ja uuden ihmeen aikaa että sitä on mukava seurata. Pelargoniatkin saivat uutta multaa eilen ja kasvu senkun jatkuu, vihreää on paljon jo tullut. Eli odotettavissa on kukkarikas kesä heillekin. Kannatti siis talvettaa nuo kukat, vaikka ennen olen aina heittänyt ne pois ja hankkinut joka kesä uusia, mutta nyt oltiin ekologisia ja talvetettiin pelargoniat ja hyvä näin. Säästyy taas monta euroa ja tämä oman kasvun ilohan tässä on pääasia. Eli kokeiluni onnistui todella hyvin.Pajunkissoja alkaa kohta olla ja niitä saa napsia maljakkoon ja hiirenkorviakin voisi jo alkaa kasvattamaan maljakossa, jahka jostain kunnollisen koivun löytäisin. Ne ovat kivoja tulppaanien kanssa maljakossa. Onneksi pääsiäinen on vasta huhtikuulla joten on nyt hyvää aikaa alkaa askartelemaan lisää pääsiäisjuttuja. Olen jo joitain ohjeita katsellut.

Onkohan tämä pääsiäispupu?
Ei ole muuten näkynyt...
...paitsi kaupat on pullollaan pääsiäismunia. Outoa siihen on yli kuukausi aikaa. Mutta kannattaa olla aikainen mato. Mulle kävi viime vuonna niin että kun edellisellä viikolla etsin niitä pienen pieniä suklaamunia oli kaupan hyllyt jo tyhjät. Täytyy varmaan nyt alkaa hamstraamaan niitä ettei taas jää ilman. Mihin ne piilottaisi, ettei karkkirosvot löydä/haista? Siinäpä pulma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti