lauantai 31. maaliskuuta 2012

Mignon


Tässä tämä herkkusuosikkini.
Pääsiäisen herkkusuosikki.
Mignon-muna.
Ihana, täyteläinen täysinäinen suklaamuna.
Varsinainen suklaamuna.
Täyttä suklaata koko muna.
Mignon-muna.

Luin lehdestä erään äiti-ihmisen kirjoituksen
tässä ihmemunasta. Hän ostaa niitä salaa
kaupasta ja syö salaa perheeltään,
koska haluaa munan vain itselleen.
Ei halua antaa niitä toisille.
Yön pimeinä hetkinä hän kuorii
salaisen herkkunsa ja syö koko munan
ja kärsii vatsakivuista, mutta
se kannattaa kuulemma.
(niin kannattaa!)
Sen jälkeen hän joutuu piilottamaan
salaisen ystävänsä käärepaperit ja
munankuoret ettei jää kiinni paheestaan.
Ja näin paheiden jutut jatkuvat...
Voin vain yhtyä tähänkin äitiin.
Mun ei tarvi piilossa syödä koska meillä
ei muuta tästä herkusta välitä.

Faktaa:
Mignon-munan tarina alkoi vuonna 1896, kun Karl Fazer toi tuoteidean Saksasta Suomen suuriruhtinaskuntaan. Nuori sokerileipuri matkusteli ulkomailla tuodakseen kotimaahansa ajan uusimpia trendejä. Mignon on 120-vuotiaan Fazerin makeisista toiseksi vanhin, heti Pihlaja-marmeladin jälkeen
Vuosittain Mignon-munia valmistetaan käsityönä Fazerin Vantaan tehtaalla noin 1,5 miljoonaa kappaletta. Valmistus tapahtuu marraskuusta alkaen kolmen neljän kuukauden ajan perinteisen valmistusreseptin mukaisesti. Herkullisen maun takana on mantelipähkinä-nougattäyte.
Mignon-munat valmistetaan käsityönä munankuorien keräämisestä valmiin munan pakkaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti