torstai 19. elokuuta 2021

Ylläs 2/7

 

Täälläkö se älyvapaapalokunta = ÄVPK onkin?! :)

Taitaa olla sellainen vitsi tuo lyhenne tuohon laitettu, kun ollaan Äkäslompololla niin siitä tuo Ä.

Jounin kaupan jättiporo, ihan on aidon näköinen ja varsinkin silmät, hyvin on tehty.
Tämä oli laitettu rantaan instavinkiksi, eli ota kuva ja laita instaan. Heti piti toimia kuten käskettiin. Piti sitä keinua kokeiltukin, hienot on maisemat tässä keinuessa, järvi tyyni ja komiat tunturit edessä ja tämä hiljaisuus sekä rauha.
Poroja oli joka puolella, paljon enemmän kuin talvena ollaan nähty. Kovin ovat kesyjä ainakin nämä yksilöt jotka ihan kylillä kaduilla kulkivat. Ei ne paljon autoista piitanneet, paitsi jos tuli peräkärry tai matkailuvaunu niin isoin seisoi keskellä tietä, pysähttämässä. Vähän nauratti toiminta.
Kellokkaan luontokeskuksesta lähti  Varkaankurun lenkki, jota poikettiin kokeilemassa puoleen väliin. Ensi kerralla eväät mukaan. Hienot oli pitkospuut.
Puroja solisi matkan varrella, vettä riitti ainakin.

Alussa Kellokkaan polulla oli puutaidetta, näytti että oli moottorisahalla tehtyjä lintuja ja muitakin eläimiä, suomalaisia.
Luontokeskus Kellokkaassa on pohjakerroksessa Lapin näyttely ja vanhoja retkeilytarvikkeita ja Lapin elämää erämaassa ja tuvissa. Aina on hauska katsella vanhoja tavaroita ja kuvia.
Reppu on matkannut monessa paikassa.
Sateen jälkeen sumuista ja kosteaa, tunturi on kuin savussa. Suota edessä.
Kellokkaassa oli luontokuvaaja Heikki Willamon näyttely. Mustavalkoisia eläinaiheisia kuvia. Olen käynyt tämä ja muutakin katsomassa Kangasala talolla, Willamo itse silloin paikalla ja kertomassa näistä karhu ym retkistään. Mielenkiintoisia otoksia. Vaatii pitkämielisyyttä kuvata näitä otuksia että tarttuu filmille.

Luontokeskus Kellokas, Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti