Glögiä iltajuomaksi, mikä sen parempaa näin joulua odotellessa ja tykkään glögistä tosi paljon. Sen pitää olla erityisen kuumaa ja piparin kanssa tai pullakin menee. Glögi on hyvää iltajuomaa teen tai kaakaon sijaan näin talvella.
Joululeivontaan kuuluu tietenkin englantilainen hedelmäkakku, madeiralla höystettynä. Eli sukaatit, kirsikat ja rusinat madeiraviiniin yöksi ja aamulla leipomaan hedelmäkakkua, mukaan vielä pähkinät ja mantelit rouhittuina. Valmiin kakun päälle sitten madeiraliemi. 2-3 pvää pitää odottaa ennen kuin saa maistaa. Tämä paranee vain ajan saatossa. Jos malttaa niin vasta jouluksi voisi olla parhain, mutta luulen että muruset on vaan lautaselle silloin. Leivoin samalla lämmöllä torttuja, tällä kertaa ihan luumutäytteellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti