lauantai 14. elokuuta 2010

Puutarhapäivitystä

Tänäänkin on kesäinen päivä, +25 lämmintä, jonkun verran ukkosti ja satoi, mutta nyt iltapäivällä aurinko paistaa. Katsahdin tiluksiani ja hyvältä näytti, kukkia vaan on vähän enää, täytyy käydä Kukkarissa tekemässä syyshankinnat perennoista kun on alekin menossa, ensi  vuoteen lisää kukkivia kiitos. Vähän pelottaa huominen kun on oikein varoitettu kovasta ukkosen ilmasta ja myrskystä. Toivotaan ettei tule pihaan tuhoja. Se on aina ikävää. Aamulla kävin hankkimassa eteiseen uudet käytävämatot, vaaleat beessit, tuovat kummasta valoa pimeään eteiskäytävään, kai niitä sit seuraavat 10 v katselee. Se oli edellistenkin ikä. Vaihtelu virkistää nääs. Sain tekstarin Rodokselta, siellä +42, jee!!!


Tomaateista tulossa kohtuullinen sato, siinä on vaan yksi huono puoli - ne kypsyvät kaikki samaan aikaan joten niitä syödessä ne tulevat jo korvista ulos, tai luulen niin. Viikko-pari menee ennen kuin nuo kypsyvät, 3 taitaa olla jo alkuviikosta koska punertavat jo kovin. Ensimmäinen ainakin oli kovin makoisa minkä söin. Nämä ovat ainakin "puhtaita".

kärhö tykkää lämmöstä ja sateesta, raukan vuodenajat vaan sekaisin

Kelloköynnös on vallannut lintualtaankin, ei auta kuin altistua, mutta mukavaa kun kasvit valtaavat alaa, se on kaikki luonnollista ja mukavaa nähdä että  ne tekevät mitä haluavat - niitä kai pitää kunnioittaa

Kontrastit puutarhassakin ovat tärkeitä, tässä hopea - vihreä, hyvin toimii tumma ja vaalea rinnakkainen, täydentävät toisiaan täydellisesti.

Lisää kontrastia, vaalea kuunlilja ja tummanharmaa laakakataja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti