maanantai 30. elokuuta 2010

Puutarhaunelmia

Katselin netistä erilaisia puutarhoja ja eritoten millaisia niitä kaikenlaisia onkaan, on siis joka lähtöön, luulee että on nähnyt upeita mutta täältä niitä vasta löytyikin, erittäin upeita. Voi vain kuvitella mitä kaikkea niihin uppoaa, työtä vuorotta, rahaa, aikaa, kaikkea. Kateellisena katselen näitä upeita hehtaarien alueita jotka ovat täydellisiä, niissä varmaan ruohotuppokin leikataan kynsisaksilla jos se töttöttää jostain esiin. Roskia ei näy, vesiaiheet kirkkaita, miten ne tekee sen? Sitten puutarhuria ei ikinä näy missään, tekeekö se pimeässä yöaikaa työnsä vai? Puutarhatonttu siis - piti arvata!

Tässä tämä salainen pihan uurastaja, puutarhatonttu. Meidän pihassa ei tällä hetkellä olekaan tonttuja, onkohan ne vapautettu, en ole kyllä nähnyt mitään lunnasvaatimuskirjeitä?
Tässä faktatietoa puutarhatontuista:

Puutarhatonttujen vapautusrintama on Ranskassa vaikuttava liike, joka näpistelee perinteisiä keskieurooppalaisia pihakoristeita puutarhatonttuja ja vie niitä metsään.[1] Varastetun tontun tilalle jätetään lappu, jossa lukee Liberté, égalité, fraternité (suom. Vapaus, veljeys, tasa-arvo). Järjestö on perustettu 1996 Alençonissa Ornessa, Ranskassa.

Vesiaiheita......


Vesiaiheet kuuluvat luonnollisena osana puutarhaan, kasvit elävät siitä ja linnut tykkäävät kun vesi solisee, se kutsuu ne puutarhaasi, myös perhoset tykkää. Tämän kuvan vesiaihe lienee kovin äänekäs, koska suihku näyttää aika jykevältä eli kohinaa piisaa.


ONKS TÄLLAISIAKIN?! MÄ HALUUN KANS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti