lauantai 7. elokuuta 2010

Ukkosta 2

Ympäri maata on muutaman viikon ajan koetellut varsinainen luonnonilmiö, myrsy. On Asta-myrskyä, Veera-myrskyä. Mikähän tänään oli kun Pirkanmaalla riehui, en ole katsonut almanakkaa vielä, kun se oli. Kuitenkin peltikatot saivat kyytiä täällä - luin netistä. Meillä tuli noin 17 aikaa ihan pimeää, jylinä oli kova ja salamoi, vettä tuli aikalailla, mutta oli 30 min. ohi. Tuuli oli kova ennen kuin vettä tuli, kasvihuoneesta meinasti kattoluukku lentää, onneksi kerkisin sulkemaan sen ja oven myös ettei tomaatin lähde evakkoon.

Itä-Suomessa ja Keski-Suomessa kaatui metsää oikein urakalla viime viikolla, yksi leirintäaluekin oli ihan palasina, vaunut myös, sitä mäntyaluetta ei nyt sitten enää ole vaan pelkkä aukio. Ihmisiltä on joiltain ollut viikonkin sähköt pois. Juuri tässä mietittiin yhtenä päivänä jos sähkö olis viikon poissa, olis aika orpo oli koska kaikki toimii sähköllä, kahvinkeitin, jääkaappi, pakastin, tv, tietokone, kännykän laturi, sähköhammasharja, imuri, valot. Monilta on mansikat sulaneet pakastimeen kun viikonkin on kestänyt korjaushommat - ikävää, siksi ei harrastakaan säilömistä.
Joopas, tämän päivän riehuja nainen on siis Lahja, siis tämä myrskyn nimi.

Tämä kuva Tampereelta Saukonpuiston koulun katto, se siis oli, sitä ei ole enää - paitsi maassa ja puussa vaan ei katolla. Onkohan siellä kosteaa sisällä? Pirkkalan cittari suljettiin tulvan takia - jee! Siis tulva tuli sisältä lattiakaivoista, onkohan suunta ihan oikea? Pyynikin kesäteatterissa oli kesken näytöksen katkennut puut katsoman ja lavasteiden päälle, esitys olikin sitten loppu siltä erää. Aika kamalat työolosuhteet joillakin, että pitää myrskyssäkin toimeaan harjoittaa. Onneks näitä sattuu kuitenkin harvoin. Nyt sielläkin on sitä yks mänty vähemmän.
Uuraisten leirintäalueelta (entiseltä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti