sunnuntai 8. elokuuta 2010

Pinkkiä puutarhassa

Jalokärhö on kukassa tai alkamassa, noin 6-7 kukkaa auki, ei vielä kaikkein isommat mutta nuppuja on paljon, eräänä vuonna laskin että kukkia oli 150 kpl, toivotaan että nyt enemmän. Kärhöni onkin jo  5 vuotias ja isommaksi käy, kärhöteline on kovilla. Jalokärhö on siitä mukava että se on todella tukeva ja kukkavanat kovia ja taipumattomia eli ei siihen pysty Veerat eikä Lahjat (siis myrskyt),sateesta se ei välitä, kukka on todella kestävä, ei siis mikään herkkä-ville.


Toinen pinkki ystävämme on japaninangervo, niitä on etupihalla kaksin kappalein, toinenvuosi niillä edessä, eli viime vuonna en niitä kukassa nähty. Hyvin ovat pärjänneet vaikka paikka on paahteinen, mutta onneksi riipparaita on niiden edessä varjoastamassa, sen peruukkipää kun on valtavasti kasvanut tänä vuonna, joudun jo sen parturoimaankin. En tiedä saako niin tehdä, mutta se alkoi kasvamaan maahan takaisin, siis peruukki. Vähän outu kasvi.


Alppikärhöni on vähän myöhäisherännäinen. Sen pitäisi kukkia toukokuussa mutta nyt se vasta pukkaa kukkaa, ensimmäinen jo aukeni ja lisää nuppuja on tullut, tämä onkin 1. kerta kun ko. kärhönen kukkii, viime vuonna sen lehdet söi kärhöpistiäisen toukat, nyt olinkin varustautunut järeillä myrkyillä joita muutama kerta tarvittiinki, kannatti siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti