sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Aleksis Kivi

Tänään vietetään suomalaisen kirjailijan Aleksis Kiven päivää. Kaikkihan tuntevat Seitsemän veljestä teoksen ja Nummisuutarit. Tänään siis liputetaan virallisesti, tämä on samalla suomalaisen kirjallisuuden päivä. Nyt vaan lukemaan suomalaisia kirjoja, niitä on paljon ja hyviä. Elämänkerrat (suomalaiset) on mun suosikkejani. Niistä saa paljon ja ne on aina 100 % yllättäviä. Ei kai niitä muuten tehtäisikään.
Tiesitkös tämän Kivestä:
Tampereella Vanhan kirjastotalon puistossa on Wäinö Aaltosen veistämä, vuonna 1928 paljastettu veistos Runoilija ja Muusa (Aleksis Kiven patsas), joka oli aikanaan ensimmäinen vertauskuvallinen henkilömuistomerkki Suomessa. Tampereella on myös Aleksis Kiven katu. Käy nyt puistossa katsomassa patsas jos et ole aiemmin huomannut. Paikkahan oli hyvä ennen kun kirjasto oli siinä, paras paikka siis. Harmi kun siinä ei toimi enää kirjasto. Tuskin patsasta kannattaa siirtää Metsolle, eikä se sen puoleen sinne sopisikaan, muumilaakson viereen. Niin ja muumipatsaskin pahoinpideltiin heti kättelyssä!

Suuret suomalaiset kilpailussa 2004, Kivi äänestettiin sijalle 9.

Aloitin joulublogin kirjoittamisen, joulu on niin ihanaa aikaa. Joulublogini löydät täältä:

http://lumiukonjoulu.blogspot.com/Asiasta 3. se linnunruokinta ei sitten onnistunut, orava istui potassa syömässä ja oli kutsunut harakatkin avuksi. joten potta sai lähteä, kävi siinä parvi tiaisiakin, mutta ne nyt pärjää, yritetään uudella systeemillä myöhemmin uudellee, ensi viikolla pitäs tulla lunta, ne lupas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti