lauantai 23. lokakuuta 2010

Valmistautumista talveen

Otin haravan kauniiseen käteen ja haravoin lehtiä, niitä tulikin mahtava kasa, komposti on kukkurallaan ja ympärillekin jäi kunnon keot, ulkona vaan on kova tuuli mutta onnistuin lopulta hommassa. Amppelit on nyt tyhjennetty ja lintujen juottoallas, se vaan oli umpijäässä, pitänee sulatella ennen kuin saa varastoon. Laitoin tänään ensimmäisen kranssin varaston oveen (hullu!) ja valot kanssa ;)  - sanokaa vaan ihan vapaasti.
En voinut enää pitää näppejäni irti niistä kun iltakin pimenee ja valoa tarvittais. Tässä kranssissa valo toimii paristolla, kätevää. Valot ovat sydämenmallisia. Näitä on kiva laitella oviin nyt kun ei tarvi etsiä sitä pistorasiaa jota ei sitten olekaan missään, ei tarvita jatkojohtoja. Kunhan illalla käy sammuttamassa ennen nukkumaan meno niin paristo säilyy. Nyt ajattelin vielä vain illalla poltella sitä ja joulun allas sitten niin kauan kuin paristot piisaa, tarvii mennä varmaan ostamaan paristovarastokin.

päivällä, valot palaa muttei niitä huomaa
iltapäivällä valot jo näkyvät


Piha on aika paljas kun loputkin lehdet tuli alas, ´pensasaita on ihan kalju, mutta onneksi mulla on sen edessä tuijia kasvamassa. Havuja on muutenkin runsaasti joten jotain näkösuojaa on. Lintujenkin ruokinta pitää kohta aloittaa koska maakin on jo jäässä, harvavointikin sujui hyvin vaikka maa oli jo kovaa. Vesiastiankin tyhjensin koska se oli täynnä lehtiä ja mädänneitä juttuja muutenkin. Saapi tulla sitten uuden raikkaat vedet taivalta. Siinä oli 5 cm jäälautta päällä.Parrasta oli yöllä jälleen -5 ja nytkin 0-keli ja tosi kylmä pohjoistuuli. Karvalakki on tervetullut!

Tässä muutamia tunnelmakuvia kotoa. Kynttilät sen tekee;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti