lauantai 2. lokakuuta 2010

Nyt on lokakuu ja minusta näkee sen...

Näin lauloi Juice lokakuusta Syksyn sävelessä.
Piha on melkolailla valmis talven tuloon, ns. syysasussaan. Kesäkukat kompostissas ja muutenkin roskista olen ahkerasti täyttänyt. Callunat, tuijat ja mustikanvarvut ojossa, on kranssia, on ruukkua. Kynttilälyhdyt putsattu ja täytetty tuikuin ja kynttelein. Tänään leikkasin viimeisen kerran nurmikon ja laitoin leikkurin talviteloille. Haravointia riittää vielä koska puut on täynnä lehtiä. Mutta tältä päivältä riitti, muuten huomenna ei pääse kävelemään selän takia. Kohtuus kaikessa sanotaan.

Keitinkin juuri mutterikahvia ja söin ekat piparit. Hyvää oli. Tänään meni  litra narsisseja ja litra tulppaaneja maahan siis sipuleina. Yksi pussillinen kerrotuja narsisseja myös. Toivotaan että ensi keväänä on kunnon kukkoloistoa, valitettavasti löysin myyränkoloja mutta niiden lähelle laitoin vain narsisseja, koska ne ei tykkää niistä. Yhden jutunkin huomasi kun tulppaaneita laitoin, erittäin vaaralliseen paikka, missä myyrät tanssii talvenkin pakkasilla, nyt siinä kasvaa siis villina oregano ja se tuoksuu tosi voimakkaanan nytkin, ehkä siksi tulppaanit siinä tänä keväänä hyvin menestyivätkin, myyrä ei taida tykätä oreganon voimakkaasta tuoksusta ja jätti näin ollen herkulliset sipulit rauhaan, tällä metodilla siis istutin Darwinit siihen, odotellaan josko kevät tuo kelta-punaiset tulppaanit esiin.

Tänään on ollut otollinen sää ulkohommiin, +12 lämmintä ja kuivaa. Aamupäivällä kaupungilla ostoksilla ja "vahingossa" kävin kalamarkkinoillakin Laukontorilla, ihmisiä oli liikkeellä paljon ja kalaa myös sekä muutakin tilpehööriä. Huomenna on Tampere-päivä, mutta taidan jättää väliin, sain jo annoksen kaupungin vilskeestä tänään ja huomenna tehdään ansarin talvisuoja loppuun. Ulkotuolit sainkin jo pakettiin ja grillin. Vesiletkukin tyhjennetty ja vesipumppu pestynä saunassa. Olin siis ahkerana tänään.


Tässäkin ruukussa on vain yksi jätticalluna, se on kaksivärinen joten näyttää kuin siinä olisi kaksi eriväristä, kätevää kun ne puutarhalla jalostaa nämä jo valmiiksi tällaisiksi. Pieni tuija laitettiin samaan purkkiin ja muratti sai jäädä vielä, koska se pärjää talvella hyvännäköisenä vaikka kuoleekin keväällä. Värinä siinä nyt ihanan tummanpunainen.
Risupossu saa nyt vartioida tuijaa ja callunaa kun petunia parka joutui kompostiin. Kynttilät valaisevat sitä iltahämärässä ettei ihan pimeässä tarvitse olla, tuoli sai sammaltyynyn ja lobelia lähdön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti