torstai 2. syyskuuta 2010

Puutarhaunelmia 3

Puutarhanmuodoista oli taannoin puhetta. puutarha voi olla vaikka seinässä jos ei muualla tilaa ole. Tässä muutama esimerkki.

Tässä ei tarvita maa-alaa lainkaa kun kaikki kasvaa seinällä. Hyvä idea kaupunkiolosuhteisiin. Tässä menee rakentajaltakin huonommat tiilet piiloon, tässähän voipi käyttää kierrätyskamaa kun liaanit peittää kaiken.

Tämä todellinen tilaihmepuutarha, pussissa roikkuva voi laittaa vaikkapa oveen, ei vie tilaa, sopisi varmaan parvekkeellekin, hyvä ottaa jopa mukaan. Kaikkea keksitään. Tässä pussisysteemissä voi vaan kasvattaa pienimuotoisempaa kasvia kuten yrttejä ja muuta yksivuotista.

Tänne tarvitaan puutarhuriksi jo Saksikäsi-Edward, siltä homma sujuisi rivakasti. Tässä onpi piirteitä kuuluisasta Versaillesin puutarhasta, jonka Aurinkokuningas perusti, onkohan se vielä loistossaan, siellä olisi ihana käydä. Siellä toimi varmaan useampikin Edward duunissa. Siivottavaa ja fiksattavaa riittää varmaan joka päivä että rivit pysyvät näin hyvinä.

Tässäkin leikattavaa ja mitattavaa on, että ympyrä pysyy muodossaan. Tällainen ihan hivelee silmää, kuten sanotaan. Tämänkin ottaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti