maanantai 13. syyskuuta 2010

Viikonlopun aikaansaannot

Sukkia tulee taasen, Novitan uutuuslangasta Sinisorsasta vaarille sukat valmistuivat eilen ja samalla tein itselleni kynsikkäät samasta langasta kun sitä jäi yli. Seuraavaksi ajatellin Novitan Marjaretki Puolukasta itselleni polvisukat, ohjekin on valmiiksi katsottuna. Turtolan Cittarissa oli Novitan langat 30 % alessa remontin takia. Sinne huomenna hakemaan lisää. Mun 65 litran laatikko on "vaan puolillaan". Kohta siis loppuu raaka-aine. Pitsineulasukkia ja lettisukkia tekisi mieli seuraavaksi, mutta silloin tarvitaan yksiväristä lankaa jotta kuosit tulevat esille, sitä siis tarvitaa, väristä en vielä tiedä, valkoiset olis ihanat. Sellaisia mulla ei ole ollutkaan.



Kuten kerroin ikonimaalauksessa "pakollinen työmme" on käsittä tehty. Siitä saamme ensi kerralla ohjeet ja ohjeena tuli että se tehdään ryhmän kanssa yhtäaikaa, jollain venäläisellä vanhalla tekniikalla, missä pitää jättää siveltimen jäljet. Sitä ei siis saa omin päin tehdä, ope sano että nyt alko kuri. Eli meillä pitää olla toinenkin työ, varsinkin se katso mua ja sano että jotkut on niin nopeita että parempi olla mukana aina toinenkin työ. Olen tunnetusti nopea ja mua risoo toisten hitaus. Sille ei voi mitään. Musta on kiva tehdä nopsaa ja samantien aina tehtävät. Olen nyt valinnut toiseksi työkseni Pyhä Georgioksen, joka tulee siis veljelleni lahjaksi. Tässä tämä alun pohjapiirros ja mallikuva värineineen. Tästä se taas alkaa. Pohja valmiiksi pohjustettuna. Teinkin niitä sarjatyönä viime syksynä, ostin liimapuulevyä ja siihen vanhaa lakanaa ja liituvelliä tosi tosi monta kerrosta, aika puuroilua ja sottaavaa hommaa, mutta näin saa itsetekemiä sillä valmiit maksavat maltaita. Liimapuulevy maksoi sekundalaarista 2 euroa ja siitä saan 4-5 pohjaa. Lakanaa on vanhaa kaapissa, hinta 0 euroa, liitupussi muistaakseni kilon pussi 4 euroa, se riittää ainakin 2-3 vuotta mun käytössä, liivate muutaman euron. Sitäkin ostin lopetusta K-kaupasta loppuunmyynnistä puoli-ilman, sitä on vieläkin monta kymmentä. Ostin sitä siis nimenomaan ikonitarkoituksiin. Joku ihmettelinkin kuinka paljon aion leipoa mun ostin paljon liivatteita. Pohjien teko siis todella kannattaa ja kun tekee 4-5 kerralla niin sarjatyöntä ei tunnu niin kovalta työltä. Pari iltaa siinä menee kun liitujauhovellin täytyy kuivua ennen kuin uuden kerroksen voi tehdä. Sitten loppuhionta, mutta senkin voi tehdä vasta kun ottaa työn esiin, eli tämänkin pohjan hioin juuri ennen mallin tekemistä. Vesivaneri on toinen hyvä mistä olen pohjia tehnyt ja niistä saa tosi paksujakin, puutavara liikkeessä ne sahataankin valmiiksi. Niiden pohjustus käy samanlailla.


Nyt kun kuva on niin sanotusti siirretty ja ääriviivat maalattu voi alkaa värittää. Tätä vaihetta kutsun värityskirja jutuksi, sillä sitähän se on, ensin tummat värit pohjaan ja sitten alkaa valojen teko ja vaaleat värit, kultaus tarvittaessa reunojen tekeminen, yksityiskohtien teko, sädekehät, tekstit, reunaviivat ja lopuksi tietenkin vahaus tai olifointi eli öljyäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti