lauantai 25. syyskuuta 2010

Syksy jo saa, harmaa on maa, koivusta lehtiset pois putoaa...


Tänään metsässä oli todella lämmin keli, mittari näytti +16 ja lämpeni edelleen, tuuli ei käynyt lainkaan. Metsässä oli puolukoita joita sai maistella. Syysvärit näkyvät jo, punaiset vaahterat ja keltaiset koivut. Osa varvuistakin punaisina. Pelättyjä hirvikärpäsiä ei näkynyt, onneksi. Tänään alkoi myös hirvenmetsästys, onneks ei tullut hauleja kohti, niistä kun ei tiedä -siis hirvimetsästäjistä. Ne kun ampuu kaikkea mitä liikkuu, vähän vaarallista aikaa siis metsällä, vaikka olisi mitkä neonliivit ja valot yllä niin hauli lentää. Huomenna pitäisi pihaa laittaa talviteloille lisää. Suihkukaivon pumppu pestä ja säilöä taas ämpäriin saunan parven alle (se kun pitää olla vedessä eikä saa kuivua, sillä sitten se ei enää toimi) ja tyhjentää vesiletku. Varasto muutenkin laittaa kuntoon, koska sinne ei sitten talvella mennä - varsinkin kun lukko jäätyy heti kun on pakkasta. Valoja pitää kohta viritellä, varsinkin kohdevaloja joita mulla onkin varastokopissa, ne on hienoja kun suuntaa alhaalta ylöspäin esim. tuijaa vasten. Tulee kunnon valaisu eikä rosmot iske.

Sukkarintamalla on tulossa sukkia Suomen armeijalle, nyt tulee 7 veljeksen vihreästä pitkät sukat. Näistä pitäisi tulla paritkin sukat ja lisää siis tulee. Varret on jo kudottunut, nyt kantapäät. Kudon siis jälleen kahta sukkaa yhtäaikaa, näin sukista tulee identtiset. Ja tuntuu että ne syntyvätkin nopeammin, voi olla että ihan psykologista koska silmukoita on ihan sama määrä molemmilla tavoilla tehtynä.

Ylläri puutarhassa ---  gladiokukset alkoivat kukkimaan, vihdoin viimein. Nupussa kaikki ainakin 6 tai 7 vaaleanpunaista ja pinkkiä, ihanaa kun on vielä kukkia. Onneksi ensi viikoksi luvattiin lämmintä ja kuivaa niin saadaan nauttia niistä, ehtivät aueta kunnolla auki ja saa ne sitten ikuistettua kameralla.  Aroniat ihanan punaisina ja marjoja täynnä, onpa linnuilla syötävää talveksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti